Ploegen en trainers

Dat veldrijders zou kunnen excelleren tijdens hun wedstrijden, komt doordat ze goed worden begeleid. Door ploeg én trainers. Wat der rol is van deze steunfactoren kom je te weten na het lezen van dit artikel. Wat maakt de trainer en ploeg nou zo belangrijk?

 

Hans van Kasteren

642x999_6753680

Als je iemand wilt spreken met een mening, moet je bij Hans van Kasteren zijn. Een trainer die zelden een blad voor de mond neemt en altijd zegt wat hij denkt. De ideale man voor veel verslaggevers die wekelijks bij het veldrijden haastig opzoek zijn naar quotes van betreffende sporters. Hij is hét gezicht van Telenet-Fidea, één van de bekendste veldrijdteams wereldwijd. Onlangs gaf hij nog op de media kritiek dat ze sponsoren op het verkeerde been zetten door hun berichtgeving. Een opmerking waar hij zich niet bij iedereen populair mee maakte, maar dat neemt Van Kasteren voor lief. Hij is flamboyant én een man met een mening.

 

Corendon – KwadrO Cycling Team

Bart_Aernouts_at_the_Azencross_2012

Laten we er maar eens een Belgische ploeg erbij pakken, en niet de minste ook: Corendon – Kwadr0 Cycling Team. Voor de leek misschien niet een naam die direct in het oog springt, maar binnen de wereld van het veldrijden inmiddels al een gevestigde naam. Ze behoren tot de Elite Topteams en doen ook dit seizoen met diverse wedstrijden mee. Het team herbergt ook enkele grote Belgische namen zoals Kevin Cant en Bart Aernouts.

 

Telenet Fidea Cycling Team

1024px-Tour_de_Rijke_2011_Telenet_Fidea

Nog een andere Belgische topper, namelijk Telenet Fidea Cycling Team. Een naam die minder wenkbrauwen doet fronsen, maar doordat ze een gevestigde naam zijn rust er bij deze renners een grotere druk op de schouders. Het team bestaat met een mix oud jonge en oude wielrenners die geboren zijn in Nederland en België. Absolute topper in dit team is natuurlijk Bart Wellens, meervoudig wereldkampioen veldrijden. Al werden de overwinningen in het jaar 2014 binnengehaald door andere namen, namelijk Thijs van Amerongen en Tom Meeusen.

 

Giant Shimano Development Team

Bernissart_-_Triptyque_des_Monts_et_Châteaux,_étape_2a,_5_avril_2014,_contre-la-montre_individuel_(079)

De grote rivalen van de Belgische ploegen, maar mag natuurlijk niet ontbreken, is Giant Shimano Development Team. Want ja, ook de Nederlanders doen mee aan de top van het veldrijden. De sport wordt al sinds jaar en dag gedomineerd door België en Nederland. Giant Shimano is, zoals de naam al uitbeeld, een gigant in het veldrijden.

 

Adrie van der Poel

Lang geleden was Adrie van der Poel de grootste Nederlandse veldrijder die het land had, en misschien wel rondliep op de wereld. Nu is hij trainer van diverse jonge rijders, waaronder zijn eigen zoon. Mathieu van der Poel, zoals zijn zoon heet, werd twee keer wereldkampioen van de junioren. Een grote belofte, die vader dus heel graag in de gaten houdt. Als zijn zoon dezelfde mentaliteit heeft als zijn vader, zal het een heel grote veldrijder worden. Voor de begeleiding hoeft hij dus niet te vrezen, want hij krijgt les van één van de grootste in het vak. Van der Poel senior is content met zijn werkzaamheden.

Adri_van_der_Poel